Vad är klockan i turkiet

Vad är klockan i turkiet

mars 25, 2023 0 av beaktiv

Vad är klockan i Turkiet?

Turkiet är ett land som är känt för dess rika kultur, historia och fantastiska landskap men när det gäller tidzoner kan det vara en aning förvirrande. För dig som planerar en resa till Turkiet eller kanske bara vill hålla koll på tiden där, kan frågan ”Vad är klockan i Turkiet?” komma upp.

Turkiets Tidzon

Turkiet befinner sig i Öst-europeisk tid, vilket är samma tid som finns i länder som Bulgarien, Finland och Grekland för att nämna några. Detta betyder att det finns en tidsskillnad på två timmar mellan Sverige och Turkiet, dock bör man ta i beaktning att Turkiet inte ställer om sina klockor mellan sommartid och normaltid likt många andra länder gör.

Sverige Turkiet Tidsskillnad
Sommartid Ja -1 timme
Vintertid Nej -2 timmar

Att tänka på

När man ska resa till Turkiet eller göra affärer med Turkiet, är det viktigt att alltid dubbelkolla den aktuella lokala tiden. Många teknologiska verktyg, såsom smartphones och datorer, updaterar oftast automatiskt tiden till den lokala tiden baserat på din plats, vilket underlättar mycket.

Tidtabeller och planering

När det kommer till att boka flyg eller planera aktiviteter, kan det ofta vara bra att ha en lista till hands som översiktligt visar när det är bästa tiden för resan. Utöver tidzonen, finns det också andra faktorer som exempelvis klimat och folksamlingar vid turistattraktioner att ta hänsyn till.

Period Klimat i Turkiet Bäst för
Våren (mars – maj) Varmt men inte för hett Sightseeing, utflykter
Sommaren (juni – augusti) Varmt och soligt Stranddagar, vattensporter
Hösten (september – november) Mildare väder Utflykter, shopping
Vintern (december – februari) Kallt och ibland snö Kulturella besök, skidåkning

Förhoppningsvis har den här artikeln hjälpt dig att förstå mer om tiden i Turkiet och det har blivit lite tydligare vad klockan är i Turkiet just nu. Kom ihåg att planera om du ska resa dit så att du får mest ut av din vistelse i detta fantastiska land.