När trollmor har lagt sina elva små troll

När trollmor har lagt sina elva små troll

mars 29, 2023 0 av beaktiv

När Trollmor Har Lagt Sina Elva Små Troll

Många av oss växte upp med berättelsen om ”När trollmor har lagt sina elva små troll,” en kär svensk barnvisa som skapar bilder av en harmonisk och mysig trollfamilj. Medan föräldrar låter sina barn drömma sig bort i trollens värld, kan vi alla dra lärdom av ömhet och kärlek som Trollmor visar sina ungar.

Lyssna och förstå vikten av några komponenter i visan:

Trollmor föredrar lugn och ro:

När vi sjunger ”När trollmor har lagt sina elva små troll”, lindas trollens liv in i rutiner och strukturer, särskilt vid läggdags. Detta undervisar barnen om vikten av ett strukturerat liv och rutin. Det finns ingen tvekan om att Trollmor föredrar ordning, lugn och ro i hennes trollfamilj.

Varför sjunger vi visan ”När trollmor har lagt sina elva små troll”?

Barnvisan erbjuder inte bara underhållande rytmer för barnen att svänga till utan belyser också det viktiga i god sömnhygien. Denna tidlösa visa kan verka som en enkel barnlåt men återspeglar djupare värderingar – familj, kärlek, disciplin och ordning – och lägger grunden för dessa värderingar hos unga sinnet. Så nästa gång du sjunger denna sång för ditt barn, tänk på dess djupare innebörd och de läror det ger till ditt barn.

Ord i visan Betydelse Lärorik Aspekt
Trollmor En tjusig figur som representerar en mamma troll, omtänksam och kärleksfull. Lär barnen om betydelsen av en mammas kärlek.
Elva små troll De elva trollbarnen som är föremål för Trollmors kärlek och omsorg. Introducerar begreppet familjestruktur till barn.
Sång Ett musikaliskt uttryck av ord. Utbildar barn om rytmer, melodier och några emotionella aspekter.
Sömnhygien Vikten av god natts sömn. Lär barn om vikten av att ha en bra sovrutin.

Att syna djupare in i sådana barnvisor visar hur sånger och berättelser kan tjäna som en kraftfull pedagogisk resurs och en hjälp i barnets tidiga utveckling. Så kom ihåg att när du sjunger ”När trollmor har lagt sina elva små troll” till ditt barn, bidrar du inte bara till att de somnar. Istället hjälper du dem att förstå världen bättre, en visa i taget.