Vad är dealen med bonus utan omsättningskrav?

Vad är dealen med bonus utan omsättningskrav?

februari 8, 2023 0 av beaktiv

Först och främst: vad är omsättningskrav på bonus? Om du är helt ny på casino och betting så kanske detta inte säger dig något. Det kan vara ett ganska obskyrt begrepp även när du spelat ett tag och läser att din odds bonus har ett omsättningskrav – följt av en siffra.

Omsättningskrav 35 – vad innebär det?

För att locka kunder erbjuder bettingsidor olika odds bonusar. Det kan vara någon hundralapp till flera tusen kronor. Det vill säga, du får pengar att spela för. 

Bonusen kan du antingen få utan några andra motprestationer än att du är en ny kund som börjar betta hos dem. Eller så får du en matchningsbonus där bettingsidan ger dig lika mycket att spela för som du redan satt in på ditt spelkonto.

Odds bonus pengar funkar inte på samma sätt som dina egna pengar

Men dessa bonusar är inte samma som dina egna, riktiga pengar. När du vinner med bonuspengar kan du inte plocka ut dem från ditt konto förrän du har spelat för dem en runda till – och sedan en runda till – och sedan… och så vidare. 

Om omsättningskravet är 35 måste du lägga tillbaka pengarna i spel 35 gånger innan vinst från dessa pengar går att ta ut från ditt spelkonto.

Omsättningskrav 0 – vad innebär det?

Att bettingsidor vill att deras bonuspengar omsätts tillbaka i spelet är ju inte så konstigt. Ingen bettingsida skulle överleva särskilt länge om de strösslade tusenlappar omkring sig. Ändå finns det bettingsidor som erbjuder omsättningskrav 0. Det vill säga att du faktiskt får ta ut vinsten direkt från betts du har vunnit med bonuspengar.

Utifrån förklaringen ovan kan man ju undra hur det går ihop. Hur klarar sig bettingsidor som erbjuder odds bonus utan omsättningskrav? Generellt kan man väl säga att dessa bettingsidor använder sig av en blandning av lägre bonusar och vanlig, enkel psykologi.

Det mänskliga psykets inbyggda “omsättningskrav”

När omsättningskravet är 0 är det sällan höga bonusar. En hundralapp är standard. Andra delen av detta fenomen är att få spelare slutar spela efter första rundan även om de får. Om de förlorar efter första rundan spelar de igen för att ta igen förlusten. Om de vinner efter första rundan vill de spela igen för att vinna ännu mer. 

Så även om spelare får ta ut pengarna efter första rundan så väljer tillräckligt många att lägga tillbaka pengarna i spelet. På så sätt förlitar sig bettingsidorna utan omsättningskrav på den mänskliga psykologins inbyggda “omsättningskrav”.