Prins philip, hertig av edinburgh syskon

Prins philip, hertig av edinburgh syskon

januari 15, 2023 0 av beaktiv

Prins Philip, hertig av Edinburghs syskon

Prins Philip, hertig av Edinburgh, född som Prins Philip av Grekland och Danmark, har gjort ett bestående intryck på världen genom sin offentliga tjänstgöring och sitt äktenskap med drottning Elizabeth II. Men vad vet vi om hans syskon?

Född som en prins av både Grekland och Danmark, var Prins Philip den yngsta i sin familj och hade fyra äldre syskon. Vi kommer nu att undersöka vilka dessa syskon var, deras liv och deras relation till Prins Philip.

Syskon Födelseår Dödsår
Prinsessa Margarita 1905 1981
Prinsessan Teodora 1906 1969
Prinsessa Cecilie 1911 1937
Prinsessa Sophie 1914 2001

Prinsessa Margarita

Den äldsta systern, Prinsessan Margarita, gifte sig med Prins Gottfried, Furste av Hohenlohe-Langenburg. De fick sex barn tillsammans och levde ett relativt lugnt liv bort från offentlighetens ljus.

Prinsessan Teodora

Även Prinsessa Teodoras liv var relativt lågmält. Hon gifte sig med Berthold, Markgrev av Baden, och de fick tre barn tillsammans. Trots detta verkade hon alltid ha en stark band till sin yngre bror, Prins Philip.

Prinsessa Cecilie

Cecilies liv visade en mer tragisk berättelse. Hon, tillsammans med hela hennes familj, dog i en flygolycka när de flög till London för ett bröllop 1937.

Prinsessa Sophie

Den yngsta systern, Prinsessa Sophie, verkade ha det starkaste bandet med Prins Philip. Hon gifte sig två gånger och hade fem barn totalt. När hon dog 2001 sörjde Prins Philip mycket över hennes förlust.

Avslutningsvis gav studiet om Prins Philips syskon en djupare insikt i den kungagemenskap som prinsen kom från, välattained i historia och traditioner, och föremål för både personliga triumfer och tragedier.