Pernilla Nyrensten lämnar efter sig en succé

Pernilla Nyrensten lämnar efter sig en succé

januari 13, 2023 0 av beaktiv

Pernilla Nyrensten och hennes man Niclas startade företaget Revolution Race hemma i garaget. Nu har hon lämnat aktiebolaget bakom sig efter en imponerande framgångsresa. Många sköna miljoner blev belöningen för smart företagande och hårt slit. Pernilla Nyrensten gjorde en beundransvärd exit som många i affärssvängen avundas henne.

Snabbfakta om Nyrensten, Pernilla:

NamnPernilla Ann Nyrensten
Ålder50 år, född 16 april 1972
UppväxtortBorås
HemortSjömarken i Borås kommun
FamiljMaken Niclas Nyrensten och sonen Viggo
Känt företagPernilla Nyrensten är grundare och var tidigare VD för E-handelsbolaget Revolution Race, tidigare Fritidsfabriken
InriktningFörsäljning av moderna fritidskläder i färg
Grundades2014
Nuvarande rollPernilla Nyrensten har idag ingen aktiv roll i Revolution Race men sitter i styrelsen för flera andra bolag
Nuvarande befattningar enligt Alla bolagMatilda Djerf AB, styrelseledamot, RVRC Holding AB, styrelseledamot, Nyrensten Global Holding AB, styrelseledamot och verkställande direktör samt Nyrensten invest AB, styrelseledamot

Från garaget till Revolution Race

Att börja sin bana som företagare i sin pappas garage är väl en perfekt start på en riktig framgångssaga? Ganska lik den som berömda musiker brukar berätta om. Hur man startade med ärvda instrument hemma i föräldrarnas källare för att sedan ta sig ut i världen och kamma hem miljonerna. 

För Pernilla Nyrensten var det friluftsliv och kvalitetskläder som var den ljuva musiken när hon startade upp företaget i garaget hemma i Borås. Hon och maken Niclas Nyrensten hade kommit på att det saknades färgglada och funktionella kläder för alla som vill vara ute och röra på sig.

Efter några års slit kom belöningen och försäljningen tog fart. Alla ville ha Revolution Race. Från Söderpappor med barn i sandlådor till jämtländska fjällvandrare. Med stilren design och höga krav på kvalitet blev plaggen en given succé. 

Idag är Pernilla Nyrensten aktiv i styrelsen i fyra olika bolag men inte Revolution Race. Hon klev av efter många år och stora framgångar. Från garaget till börsen kan man säga. Efter hennes exit har Pernilla Nyrensten berättat öppet om hur mycket som krävs av en företagare och hur både hon och maken Niclas Nyrensten jobbade stenhårt i många år. Att nu kunna skörda frukterna av allt slit och prioritera hälsa, familj och vänner är mer än välförtjänt. 

Kläder för alla tillfällen

Hos Revolution Race finns kläder för alla som vill vara aktiva. Här är ett urval. 

Vandring

Vandraren behöver kläder för alla årstider och det finns hos Revolution Race. 

 • Vandringsbyxor
 • Vandringsjackor

Arbete, trädgård och hemmaliv

Ett urval av kläder som passar för nästan all aktivitet, från gräsklippning till utflykter med barnen. 

 • Arbetsbyxor
 • Trädgårdsbyxor
 • Arbetsjackor

Hundsport

Att inkludera hundägare och hundsportare är ett bra sätt att visa att märket är till för alla som gillar att vara ute. Detta finns för den som har en fyrfota vän.

 • Hundförarbyxor
 • Hundförarjackor

Vintersport

Att kläderna fungerar året runt är viktigt för företaget. Här finns allt för vintersportaren. 

 • Underställ
 • Mellanlager
 • Skidjackor
 • Snowboardjackor
 • Skidbyxor
 • Skaljackor
 • Skalbyxor
 • Vinteraccessoarer

Pernilla Nyrensten på Instagram

Även om Pernilla Nyrensten lämnat Revolution Race så finns hon kvar, inte bara som företagare. Är man mer intresserad av sociala medier än sidor som e-handel.se kan man enkelt hitta henne på Instagram. På det öppna kontot pernilla_nyrensten kan man följa hennes dagar genom familjeliv, poddinspelningar, intervjuer och semestrar. Hon är en stolt affärskvinna som gärna hänger med andra i branschen och lyfter personer som jobbar hårt och kan affärer. 

Ta kontakt med Pernilla Nyrensten

För den som vill kontakta Pernilla Nyrensten går det såklart bra att klicka sig in på hitta.se för att se hennes address. Ett bättre sätt är annars att gå via LinkedIn och skicka ett meddelande där för att inte bli för privat.