Marcus Dubois – killen med dödsförakt som har Det

Marcus Dubois – killen med dödsförakt som har Det

december 22, 2022 0 av beaktiv

Han drog från Stockholm till Malung för att bli freestyleproffs. Han har också deltagit i Red Bull X-Fighters Jam i Hong Kong. ”Det spelar ingen roll om du gillar schack och grejer, det här är coolt. Jag lovar dig” säger Marcus Dübois. Hans namn är känt utanför Europas gränser.

Vem är han?Stockholmskille född 1995 och freestyleproffs
Vad gör han?Egenföretagare och influencer
Hur vågar han?”Jag ger mig fan på att jag ska åka”
Är han släkt med?Ja, hans morbror var Micke ”Svullo” Dubois
Är han singel?Nix, Ilona Thörner är hans flickvän

Man hittar honom lite varstans. På YouTube, Instagram, Facebook, i ratsit. Ja även på Flashback nämns han. Visst kan man läsa en och annan gliring mot honom men mest står det ganska snälla saker om Marcus Dubois, 27 år. Han verkar vara allmänt omtyckt och något av en flickfavorit. Men sorry alla tjejer, Marcus Dubois har flickvän. Ilona Thörner heter kvinnan som fångat hans hjärta. Hon är 23 år och man kan bland annat se henne och Marcus i en gullig liten duett på TikTok.

Marcus Dubois – med egen YouTube-kanal

På YouTube däremot är det man ser av Marcus Dubois kanske inte riktigt lika gulligt. Tvärtom sätter man morgonkaffet i vrångstrupen när man ser honom sväva högt uppe i luften med en motorcykel. Han trotsar fullständigt gravitationens lagar och gör den ena stuntfilmen efter den andra. 

Vi pratar luftakrobatik på en helt ny nivå. Men för den höjdrädda kan man också se honom tryggt på marken när han med sina kompisar kopplar en husvagn till sin bil och flyger igenom tre andra husvagnar. Marcus Dubois söker kickar på de mest halsbrytande sätt. Han lever idag på sin kanal och har 169 000 följare.

FMX-stjärnan Marcus Dubois

Han har skadat sig många gånger när han gjort sina filmer och lekt med sina fordon. Jisses som han har kraschat och gjort sig illa. Värst har det gått för hans ena fot som han har tvingats operera men fortfarande har stora problem med. Detta har fått honom att lugna ner sig lite och numera gör han videos på temat vardagsskildringar istället. Men han hoppas att foten ska bli så pass bra igen att han kan göra lite fler filmer av det farligare slaget.

Marcus Dubois och Svullo

Om man söker på Marcus Dubois på Wikipedia är det inte Marcus som dyker upp. Däremot Micke Dubois. Mats Mikael Dübois är får många känd som Micke Dubois eller Svullo. Micke föddes 25 februari 1959 i Solna och dog 30 november 2005 i Flemingsberg. Han var en svensk skådespelare, sångare och komiker. Micke valde att avsluta sitt liv på egen hand. ”Tack för allt! Hej!” var de sista orden han skickade till sin exfru Gitte Nilsson. Hon har tillsammans med Niklas Bodell skrivit boken På liv och död: historien om Micke Dubois.

Marcus Dubois – företagaren med flera bolag

Enligt allabolag driver Marcus Dubois en enskild firma hemmahörande i Uppsala län. Han lever på sin YouTube-kanal men säljer även kläder på nätet på Roaderwear Culture Clothing och han har nyligen startat upp två nya bolag vid namn Pitstop Drinks AB och Dubois Event.

På en av Marcus Dubois t-shirtkollektioner står det ”HAN HAR DET” och Marcus skulle bli mycket glad om man vill skaffa sig en sådan och på så vis supporta hans galna videos framöver. ”Det är inte gratis att skrota ett gäng bilar per helg!” och det kan man ju förstå för det går verkligen illa för en del av hans vrålåk.

Marcus Dubois – merinfo

Om man är nyfiken och tjuvkikar på ställen som merinfo kan man läsa att Marcus är ogift, bor tillsammans med Maria Dubois som man kan anta är hans mamma. I hushållet bor även Mikael Danielsson men det framgår inte om det är Marcus pappa eller någon annan. Marcus framstår som lite hemlighetsfull på det viset.

Däremot kan man se att han äger fyra fordon.

  • TMS H3 Classic – moped
  •  Valmet Lynx GL 3900 – flerfärgad terrängscooter
  •  Vento Runner – moped
  •  Qingqi Qm50qt-6 – silvermoped