Kristina Taylor – i skuggan av Tareq

Kristina Taylor – i skuggan av Tareq

februari 26, 2023 0 av beaktiv

Kristina Taylor är en anonym kvinna sånär som på att hon råkar heta Taylor i efternamn och har varit fru till den kände matlagningsmogulen Tareq. Vem är hon egentligen och hur lever hon nu, efter att hennes och Tareqs 26-åriga äktenskap avslutades förra året?

Några korta fakta om Kristina Taylor

Fullständigt namnEva Kristina Hellner Taylor
BorLomma kommun i Skåne tillsammans med 18-åriga dottern Ellen
Känd förVarit gift med Tareq Taylor i 26 år
SmeknamnStina

Kristina och Tareq Taylor – en romantisk kärlekssaga

Att under 26 år dela sitt liv med en av våra mest folkkära stjärnkockar Tareq Taylor, och stå vid sidan om maken i vått och torrt är en beundransvärd prestation. Att alltid få dela mannen i sitt liv med hela svenska folket kräver förmodligen en stark, självständig kvinna med god självkänsla och god självkännedom.

Kristina själv har inte uttalat sig så mycket om sitt privatliv men Tareq har berättat för pressen att deras kärlekssaga började med blixtförälskelse från båda håll och att de snabbt bestämde sig för att gifta sig. 2003 föddes deras gemensamma dotter Ellen. I september 2021 bestämde sig paret för att gå skilda vägar men Kristina sitter fortfarande kvar i styrelsen för Tareqs bolag, Tareq Taylor AB.

Kristina Taylor och Lomma

Kristina bor i den lugna lilla kustorten Lomma, strax norr om Malmö. Hon bor tillsammans med dottern Ellen i en villa ett stenkast från Öresund och havet. Villan införskaffade hon och Tareq tillsammans när de var gifta och nu bor alltså hon och dottern där själva. Ellen föddes i september 2003 och är nu 19 år. Hon delar Tareqs matlagningspassion och som 11-åring var hon en av deltagarna i Sveriges yngsta mästerkock! Där slutade hon på en tredjeplats. Hon syns titt som tätt tillsammans med pappan i olika sammanhang som har med mat att göra. Månne är det hon som lagar maten därhemma?

Med utgångsläge Lomma kan Kristina ta det lugnt på morgonen utan att behöva sitta i rusningstrafik in och ut ur Malmö eller Lund eftersom hon jobbar som lärare i den betydligt lugnare staden Eslöv, på Eslövs folkhögskola.

Kristina undervisar i:

  • Religionsvetenskapliga ämnen
  • Forskningsmetodik
  • Pedagogik
  • Interkulturell kommunikation
  • Engelska

Kristina Taylor har smärtor efter en olycka

I pressen har vi kunnat läsa om hur exmaken Tareq var med om en allvarlig kiteolycka 2018 och hade änglavakt när han med nöd och näppe klarade livet trots bruten nacke. Vad som däremot är mindre känt är att Kristina också varit med om en olycka som fortfarande påverkar henne. Det var  en bilolycka som inträffade i början av Kristina och Tareqs äktenskap. Paret färdades i sin bil och blev påkörda bakifrån och hela livet ställdes på sin spets. Framför allt för Kristina som fick stora nacksmärtor, som tog många år att lära sig att leva med och hantera.

Kristina “Stina” Hellner Taylor – en anonym kvinna med stor integritet

När man försöker leta information om Kristina på nätet finns i stort sett ingen information som hon själv förmedlar, utan den information som står att finna kommer från exmaken Tareq. En imponerande integritet och en bedrift att kunna leva ett liv långt från rampljuset trots att hon varit fru till en av våra mest folkkära stjärnkockar under så många år. Hennes konton på både facebook och Instagram är mycket privata och endast vänner och följare kan se vad hon publicerar.

Dock har Kristina och Tareq Taylor faktiskt publicerat några kokböcker tillsammans och det innebär säkert ett visst mått av kändisskap bara att bära samma efternamn som sin exman. Kristina har också publicerat en avhandling på centrum för teologi och religionskunskap som heter “Who are you to tell us our story?“, om kultur och religion i Hawaiianers möte med amerikansk mission.

Kristina Taylor – en psykolog och namne

Det finns en annan Kristina Taylor som är och har varit betydligt mer i offentlighetens rampljus. Hon är psykolog och ledamot i Sacos styrelse sedan 2021. Hon är dessutom ordförande i Sveriges psykologförbund sedan 2020. Andra tunga poster hon innehaft är bland annat som ordförande i Psykologförbundets etikråd, ledamot i EFPA (European Federation of Psychologists Association).

Samtidigt har hon arbetat som psykolog, handledare och konsult inom elevhälsa och skola. Kristina är mycket aktiv i media och skriver debattartiklar där hon propagerar för barn och ungas hälsa och välmående i samhället.