News

Livsstil

måndag
mars, 27

Hur mycket får man i CSN?

Featured in:

Hur mycket får man i CSN är en ständigt återkommande fråga. Inte minst för den som studerar och ska överleva på det som betalas ut.

Det kan bli lite olika ersättning beroende på hur mycket du studerar. Ersättningarna har höjts med jämna mellanrum under årens lopp. Hur mycket CSN får man i månaden nuförtiden? När det gäller år 2022 kan du som studerar heltid få en utbetalning som landar på 11 088 kronor. 

Beloppet har ökat med 160 kronor. Inte mycket, men alla bäckar små, som det heter, kan ju slutligen ge ett bra resultat i plånboken. Faktum är att det slutat inte där. Om du söker ett tilläggslån kan du får ut ytterligare 4 788 kronor för fyra veckor. Också under förutsättning att du studerar på heltid. 

How much do you get in CSN in June?

För det första betalas alltid studielånet ut i förskott. I juni handlar det om ifall du studerar under sommaren eller inte. Din studietakt är alltså avgörande för hur mycket du får ut när det gäller CSN. Du är också i din fulla rätt att arbeta och då finns det ett visst maxbelopp du får lov att dra in. Över det påverkas din CSN. Beloppet du får lov att tjäna under en termin och samtidigt behålla din CSN kallas för fribelopp. 

Om du skulle välja att läsa en sommarkurs som ligger på 15 högskolepoäng och löper över 12 veckor kan du ha rätt att erhålla studiemedel på heltid. Det får du då under tio veckor. Skulle du välja läsa en kurs på 7,5 högskolepoäng under loppet av sju veckor blir detta under samma premisser. Du får heltid studiemedel för fem av veckorna.

Senaste nytt

Relaterat

Historien om Leila K

En del artister hinner med att bli mytomspunna snabbt. Leila K är en sådan. Sedan sitt genombrott...

Kristina Taylor – i skuggan av Tareq

Kristina Taylor är en anonym kvinna sånär som på att hon råkar heta Taylor i efternamn och...

David Dencik – en man att hålla ögonen på

David Dencik är en internationellt känd skådespelare som setts på teater, på TV och på vita duken...

Hur gammal är Theoz 

Kanske är du sedan länge ett fan av Theoz, eller så upptäckte du honom nyligen genom Melodifestivalen....

Hur mycket är en dollar i svenska kronor?

Det självklara svaret är aldrig självklart, och det snabba svaret blir givetvis att “det beror på”. Hur...

Hur fungerar BankID?

Det är mycket snack om BankID och mobilt BankID nu för tiden. Och säkert använder du det...