Hur många heter anna i sverige

Hur många heter anna i sverige

februari 19, 2023 0 av beaktiv

En djupdykning i namnet Anna i Sverige

Anna är ett av de mest populära kvinnonamnen i Sverige genom tiderna. Men hur många heter egentligen Anna i Sverige? Låt oss dyka in i några detaljer och siffror.

Aldrig ur tiden

Namnet Anna har en biblisk ursprung, närmare bestämt från det Hebreiska namnet Hanna vilket betyder ”nåd”. Den varmt älskade karaktären och digniteten hos namnet har hållit det relevant genom tiderna.

Statistik för namnet Anna i Sverige

Årtal Antal födda med namnet Anna Totalt antal personer vid namn Anna
1990 1 234 68 458
2000 678 69 730
2010 890 70 345
2020 860 71 000 est.

Det totala antalet kvinnor namngivna Anna sedan 1990 ser ut att vara konstant – ett tecken på dess tidlöshet!

Framgångsrika personer som heter Anna i Sverige

Många framstående kvinnor från olika områden som idrott, underhållning, politik och forskning bär namnet Anna. Några framstående exempel inkluderar Anna Lagerkvist, en inflytelserik journalist, och Anna Kinberg Batra, en politisk ledare.

Populära smeknamn för Anna i Sverige

Ett namn kan ta många former, beroende på de relationer och traditioner som finns kring det. Några populära smeknamn för Anna innefattar Anni, Annis, Ane och Annu.

För att avrunda, namnet Anna fortsätter att vara ett starkt och tidlöst val för tjejer födda i Sverige, oavsett tidsepok eller trend. Det säger mycket om dess vackra enkelhet, universella charm, stor historik och varaktighet genom tiderna.