Filip Engelbert – Sofi Fahrmans make och en av Sveriges rikaste

Filip Engelbert – Sofi Fahrmans make och en av Sveriges rikaste

januari 20, 2023 Av av beaktiv

Filip Engelbert är en av de rikaste personerna i Sverige. Han grundade sajten Avito, som är en rysk köp- och säljsajt. Det fungerar på ungefär samma sätt som svenska sajten Blocket. Han sålde aktier i bolaget för mer än en miljard kronor år 2015. Filip Engelbert gifte sig 2021 med den välkända modeinfluensern och journalisten Sofi Fahrman. 

Snabba fakta om Engelbert, Filip

Hur gammal är Filip Engelbert? Filip Engelbert är 53 år gammal
Var bor Filip Engelbert? Filip Engelbert bor på Östermalm i Stockholm
Vad är Filip Engelberts net worth? Med uttryck net worth avses en persons nettoförmögenhet. Det finns olika uppskattningar av Filip Engelberts net worth, men någonstans mellan 3 och 5 miljarder kronor borde det vara. 
Vem är Filip Engelberts gift med? Filip Engelberts är gift med journalisten och influencern Sofi Fahrman

Filip Engelbert kommer från en familj av företagare

Det är inte bara Filip Engelbert som driver framgångsrika företag i släkten. Hans kusin Oscar Engelbert, barn till juvelerare Peter Engelbert, grundade Oscar Properties 2004 och företaget växte efter en tid till ett av de större bostadsföretagen i Stockholm. Tillsammans tog också de båda kusinerna över familjeföretaget juvelerarfirman AB Heribert Engelbert år 2012. Juvelerarfirman grundades redan 1920 och säger sig värdera kvalitet, tradition och hantverksmässighet. Enligt sajten allabolag.se har Filip Engelbert befattningar i totalt 12 företag, varav några är:

  • AB Sagax som sysslar med uthyrning och förvaltning av fastigheter
  • Karmalicious AB som sysslar med utgivning av annan programvara
  • Stellar Equipment AB som är verksamma inom postorder- och internethandel
  • Tiptapp AB som håller på med databehandling och hosting
  • Avoit AB som är verksamma inom uthyrning och leasing av flygplan

Enligt samma sajt spänner Filip Engelberts engagemang över sju olika branscher, bland annat fastighetsverksamhet, företagstjänster, uthyrning och leasing samt detaljhandel. 

Sofi Fahrman träffade Filip Engelbert efter separationen

Att Filip Engelbert och Sofi Fahrman träffades vid ett affärsmöte är alltså inte särskilt förvånande. Hon är ju också företagare och som en av Sveriges tidigaste influencers inom mode och livsstil driver hon sitt bolag.

Sofi Fahrman har tidigare varit förlovad med den holländske finansmannen Nick Zijlstra. Han är nära vän med prinsessan Madeleines make Chris O´Neill och genom honom blev Sofi Fahrman vän med prinsessan. Tillsammans med Nick Zijlstra har Sofi Fahrman en dotter som föddes 2013. I intervjuer har Sofi Fahrman berättat om att hon har ensam vårdnad och att hon upplevde tiden runt separationen som svår. Det kan ju vem som helst som gått igenom en separation eller skilsmässa förstå, men vilken större lycka då att hon träffade Filip Engelbert. 

Även Filip Engelbert förefaller ha en separation bakom sig. Han har nämligen tidigare varit skriven på samma adress som Eva Engelbert. Eva Engelbert är liksom Filip Engelbert investerare och företagare.  Ska man tro skvallret på flashback var i alla fall Filip Engelbert gift innan han träffade Sofi Fahrman. 

Filip Engelbert och Sofi Fahrman gifte sig i klassiskt mörk kostym och vit brudutstyrsel, men med en tvist

Det är klart att en modeinfluencer som Sofi Fahrman väljer en brudklädsel som är både klassiskt elegant och annorlunda. Hon skippade klänning till förmån för en byxdress i cremevitt med en vacker cape över. Filip Engelbert matchade bra med en snygg mörkblå kostym och ledig vit skjorta. Vigseln ägde rum 2021 och på bilderna från Sofi Fahrmans Instagram poserar de tillsammans framför stadshuset i Stockholm. Paret förlovade sig året innan samtidigt som de flyttade in i sin gemensamma lägenhet. 

Det blev en liten bror åt Filip Engelberts bonusdotter

Det var säkert lyckligt att Filip Engelbert fick en bonusdotter när han träffade Sofi Fahrman, men att välkomna ett eget barn till världen är såklart en ännu mer speciell händelse. I juni 2022 fick nämligen Sofi Fahrman och Filip Engelbert sitt första gemensamma barn. Det blev en liten pojke. På Sofi Fahrmans Instagram har hon berättat om hur sonen föddes för tidigt och tackar vårdpersonalen för den fina omsorg hon och barnet fick. Filip Engelbert syns inte till på sin frus Instagramkonto och knappt heller barnen. Vad dottern tyckte om att få en lillebror kan man inte veta, men trots barnens olika ålder kommer de säkert ha mycket glädje av varandra.