Träningsresor – en het trend

Svenskar är ett av världens mest beresta folk och sedan chartersemestrandet kom igång på allvar på 70-talet har miljontals människor njutit av härliga turer till jordens många länder. Till en början handlade det mest om sol och bad, och det var därför som varma destinationer som Mallorca och Gran Canaria snabbt blev populära, men så småningom började många upptäcka mer exotiska resmål och stadssemestrar.

En av de absolut hetaste formerna av resande idag är så kallade träningsresor där man, precis som ordet antyder, tränar under sin semester. Yogaresor till Indien och Thailand, tennisläger i Spanien, aerobic marathon i USA och wellness seminarier i Grekland är bara några exempel på hur folk idag gillar att semestra. Även inom Sveriges gränser finns det många resmål där man både njuter av ledigheten och kan träna, för att inte tala om våra härliga skidorter i norr!

Aktiv resa lyckad resa

En gång i tiden var det enda folk ville göra under semestern att ligga och slappa under ett parasoll, varvat med sköna dopp i havet eller i poolen. Och för all del, detta förekommer fortfarande till stor utsträckning, men faktum är att allt fler resenärer eftersöker aktiviteter under sina lediga stunder. Vandring, styrketräning, kajakfärder och löpning finns idag att hitta på de flesta populära semesterorterna och många utökar hela tiden sina möjligheter.

Resebyråerna har lyssnat på dessa efterfrågningar och erbjuder nu för tiden många roliga alternativ för alla typer av motionärer. Det finns till och med kryssningsresor idag som är helt inriktade på träning och bra kost, där man tränar passen ombord, äter nyttig mat och varvar med aktiviteter i de olika länder som man besöker på vägen. Motion betraktas allt mindre som ett nödvändigt ont och mer som ett riktigt kul sätt att leva på, och det är en mycket positiv trend som förhoppningsvis kommer fortsätta i många år framöver.